Modelarstwo plastikowe i kartonowe Star Wars, Star Trek, Sci-Fi, budowa, porady, akcesoria i narzędzia modelarskie
Nie jesteś zalogowany.
Pod koniec lat dziewięćdziesiątych na jednej z wystaw modelarskich spotkałem się z zestawem figurek Marines z filmu Alien. Skala była jakaś dziwna bo mniejsza niż 35 a większa od 48 .W necie znalazłem szczątkowe informacje o jakiejś amerykańskiej firmie, nazwy nie pomne która puściła na rynek taki zestaw ale już wtedy był praktycznie nie do kupienia. Sprawa poszła w zapomnienie aż do dzisiaj gdy to na giełdzie w Ransart (Charleroi Be.) zobaczyłem właśnie takie figurki z tym że w skali 1:35 ! Były na razie tylko 3 z 9 + jajka obcego
i dwa zestawy broni .Jajka i dodatkową broń sobie odpuściłem ale figurek nie mogłem
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Hosted on Fotki
Strona producenta
http://www.phebuscreation.com/
Najbliższe możliwe spotkanie w czerwcu na Salonie Modelarstwa w Mons
jeżeli uda mi się dokupić resztę załogi to może powstać całkiem ciekawa dioramka ![]()

No taki figurek to dość fajna sprawa i ciekawa do zrobienia
A można spytać, jakie to koszta wyszły?
Pozdrawiam
Łukasz
Vasques ze smartgunem...mniam ![]()
Świetne nabytki. Cena owszem spora, ale pomyśl sobie, ze nie każdy będzie mógł sobie kupić takie coś, a dioramka w pełnym składzie myślę, że będzie rządziła ![]()
Swoją drogą, ze takich modelików nie ma w 1:6. Myślę, że też znalazłyby swoich nabywców.
Hmmm no no w sumie nie jest źle z cena. A co można by wymyśleć za podstawkę mmmm ![]()
Kurcze musze sobie temat przemyśleć czy nie zrobić małego zakupu ![]()
Pozdrawiam
Peter przejżałes stronke producenta ?-jest zestaw w 1:24
Marwel robił kiedyś gotowe ale mniejsze od 1:6
a w tej skali robi Side Show ale ceny sa bardziej kosmiczne niż sami Marines ![]()
Podstawka juz mi chodzi po gowie
Moment z filmu kiedy stoją przy klatce schodowej na metalowych podestach chyba
musze obejżeć film jeszcze raz ale z dokładnoscią po wylądowaniu w bazie ![]()

Tak tak, widziałem. Starwarsowe figurki robił 1:6 Kayiodo, z tego co pamiętam mieli również Ripley i kilka Alienów, ale nigdy Colonial Marines. A szkoda.
Swoją drogą taki temat na dioramkę byłby bardzo zacny i w połączeniu z tym zdjątkiem miałby klimat.
Powiedz mi jeszcze, czy myślałeś może już jak zrobiłbyś snopy światła?
Wiem, głupie pytanie zaczepne ![]()
Nie nie nie podejmuję się obsadzać Led w figurkach w 35
co prawda kombinowałem juz z ledami jako oświetlenie hangaru w 72 i w "kogucie"do radiowozu w skali 18 ale takie latareczki to było by raczej ciężko ![]()
figurki
http://www.amazon.com/Movie-Maniacs-Fig … B000246M9M
http://www.starstore.com/acatalog/Stars … _6736.html
Ostatnio edytowany przez sternik (2010-02-02 15:40:16)

No musze powiedzieć ze zapodałeś niezły temat i El Diablo chodzi mi po głowie. Kto wie jak tak dalej pójdzie to sobie nabędę.
Pozdrawiam
Nie tylko tobie chodzi
zapodałem sobie ostatnio Aliensa i praktycznie klatka po klatce przejrzałem wnętrze bazy kolonistów .Zrobiłem kilkadziesiąt screenshot’ów i na ich podstawie powstał wstępny plan zagospodarowania ![]()
Tak w przybliżeniu powinna wyglądać dwupoziomowa konstrukcja stalowa korytarza
Hosted on Fotki
Żółte kółka to kable /rury
A tak widziałbym na swojej ewentualnej przyszłej dioramie lvl1
Hosted on Fotki
Lvl-1
Hosted on Fotki
Żółte prostokąty to jakieś maszyny /komputery
Linie zielone –śluzy ,błękitna – okno
Brązowe cos
zatarasowana śluza
Na jasno szaro - chodniki z metalowych kratownic