Modelarstwo plastikowe i kartonowe Star Wars, Star Trek, Sci-Fi, budowa, porady, akcesoria i narzędzia modelarskie
Nie jesteś zalogowany.
Regulamin 2 Projektu Grupowego - Scratch&Uglies
1. Termin rozpoczęcia projektu grupowego obowiązuje od chwili opublikowania informacji o rozpoczęciu Projektu na stronie głównej Galaxy Kits oraz na forum czyli 01.03.2010 (Poniedziałek)
2. Termin zakończenia projektu oraz ostateczny termin wstawienia gotowych prac na forum to 30.10.2010 (Czwartek) .
3. W czasie trwania Projektu każdy chętny będzie mógł dołączyć do zabawy.
4. Od 1.11.2010 (Piątek) - 17.11.2010 (Niedziela) Na stronie głównej serwisu będzie można głosować na prace, uznane przez autorów za zakończone. Głos będzie mógł oddać każdy odwiedzający stronę.
5. Ogłoszenie zwycięzcy nastąpi 19.09.2010 (Wtorek)
6. Osoba zgłaszająca swój model powinna założyć wątek w dziale "Modele - Praca w toku" z przedrostkiem [2PG]. Bardzo miłym akcentem będzie wstawienie In-boxa do działu "In-box i nowości"
7. W momencie przystąpienia do Projektu, zgłaszany model nie może być uznany za skończony, tak więc można zgłaszać nierozpoczęte modele bądź prace w toku.
8. Wszystkie skończone projekty będą umieszczone w specjalnie to tego przystosowanym dziale na forum.
9. Tematami przewodnimi Projektu będzie budowa modeli w żargonie militarnym nazywanymi "brzydalami" oraz modeli budowanych od podstaw - scratch.
- Brzydale charakteryzują się tym iż powinny być to mocno zmodyfikowane wersje jednostek podstawowych, często składających się z elementów różnych typów jednostek.
- Scratch dla przypomnienia, są to modele budowane całkowicie lub w znacznej części od postaw, z materiałów ogólnodostępnych. Praca biorąca udział w konkursie może zawierać elementy gotowych modeli ale im mniej ich będzie tym większe zdobędzie uznanie widowni.
10. W zabawie udział może wziąć każdy zarejestrowany użytkownik serwisu Galaxy Kits. Może on również wystawić dowolną liczbę modeli.
11. W Projekcie mogą brać udział pojazdy, statki oraz postaci, które występowały w filmach, serialach, komiksach, grach oraz książkach o tematyce fantastycznej oraz fantasy jak również modele pojazdów z obecnych czasów, zmodyfikowane na potrzeby tematyki Projektu.
UPDATE: 12. W trakcie trwania konkursu regulamin oraz nagrody mogą ulec zmianie...mam nadzieję, że tylko na Waszą korzyść.
Nagrody:
Nagroda jak w przypadku poprzedniej edycji konkursu jest niezmienna. Będzie to umieszczenie na głównej stronie serwisu zdjęcia zwycięskiej pracy wraz danymi zwycięzcy oraz z linkiem przekierowującym do odpowiedniego miejsca na forum. Zwycięska praca będzie gościła na stronie głównej przez miesiąc.
Zwycięzca będzie mógł zadecydować o temacie następnej edycji konkursu.
Dodatkowymi nagrodami, niezależnymi od serwisu, będą nagrody ufundowane dzięki dobroduszności uczestników forum. O samych nagrodach mogą (lub nie - nagroda niespodzianka) wypowiedzieć się sami sponsorzy ![]()
UPDATE: Miło mi zakomunikować, że pula nagród została zwiększona. Dołączyły do nich trzy nagrody dla kolejnych miejsc ufundowanych przez firmę Toy-Galaxy. Nagrody zostaną przyznane niezależnie od wyników głosowania, a zwycięzców wyłoni specjalnie powołane do tego jury, w którego skład będą wchodziły osoby z tejże firmy z pomocą mojej skromnej osoby. Tym samym jest to jednoznaczne z wykluczeniem mnie ze zbioru prac biorących udziału w wyborach. Przyznanie nagród nastąpi na kilka dni przed zakończeniem głosowania.
Nagrody jakie zaproponował sponsor to:
I miejsce: Revell SnowSpeeder wersja Easy-kit,
II miejsce: Revell Republic Gunship wersja Pocket,
III miejsce: Revell Naboo Starfighter wersja Pocket
Zapraszam wszystkich do zabawy, mam nadzieję, że będziecie mieli dużo radochy przy swoich pracach, jak i podczas oglądania prac innych uczestników.
To postaram się wieczorem zamieścić swój wątek.
Jako, że zabawa jest właściwie na półmetku, czas więc na aktualności.
Miło mi zakomunikować, że grono sponsorów nagród właśnie powiększyło się o nowego sponsora.
Jest nim sklep internetowy Exito. Część z Was pewnie zna dobrze ten sklep, ale dodam, że jest to sklep posiadający jeden największych asortymentów modelarskich w sieci, przynajmniej wśród polskich sklepów. Co najważniejsze jako jeden z nielicznych posiada w swojej ofercie modele z naszej dziedziny i to nie produkty Revella, ale świetne modele Fine Molds i to w dość przystępnych cenach. To tyle jeśli chodzi o wprowadzenie ![]()

Teraz czas na nagrodę. Po bardzo krótkich i konkretnych pertraktacjach, Pan Darek postanowił ufundować nagrodę w postaci modelu, którym jest Jedi Starfighter z firmy Fine Molds

Oczywiście nagroda powędruje do autora najlepszej pracy, ale trzeba zastrzec, że może to nie być zwycięzca głosowania, chociaż może się tak zdarzyć. Zwycięzcę wybierze komisja, w składzie...JA przy wsparciu sponsorów
Oczywiście moja ewentualna praca będzie wyłączona z wyborów. (Oczywiste, ale lepiej powiedzieć). Chodzi o to, by nie wszystkie nagrody powędrowały tylko do jednej osoby, a jeśli będzie trzeba, sprawiedliwie się rozłożyły między uczestników zabawy. Tak by jak najwięcej osób było zadowolonych
Mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko ![]()
I jeszcze sprawa zaległa. Koszty przesyłki pokrywa zwycięzca. ![]()
Kurcze fajna ta nagroda szkoda ze nie dam rady ukończyć swojego projektu ![]()
Kurcze, dasz radę tylko sobie wmawiasz takie gupoty ![]()
Zdążysz tylko o tym jeszcze nie wiesz ![]()
Niestety prace nie posunęły się do przodu, bo zabrałem się za kończenie innych rzeczy.
Pozdrawiam
Chciałbym tylko przypomnieć, że jeszcze miesiąc i mija termin zgłaszania projektów ![]()
Dodam tylko, że ostatnie 5 miesięcy upłynęło całkiem szybko...trzeba się spodziewać, że ten miesiąc upłynie jeszcze szybciej ![]()
Panowie, co byście powiedzieli by przedłużyć czas trwania konkursu o miesiąc?
Byłoby więcej czasu na dokończenie Waszych pojazdów...
Dajcie znać w postaci głosów. Wyliczę wypadkową i postanowimy zgodnie z myślą większości ![]()
OK, w związku z tym, że nie ma zastrzeżeń odnośnie wydłużenia terminu, data zakończenia projektu zostaje przeniesiona na czwartek 30 wrzenia 2010. I już nie ulegnie zmianie. Tym samym zmianom ulegają również daty głosowania oraz ogłoszenia zwycięzców. Szczegóły na samej górze tematu.
Ufff to ja siadam do Skorpiona
Muszę go skończyć choćbym miał siedzieć nocami ![]()